Home Press Corner News Na Combis konferenciji započelo treće izdanje try{code}catch hackathona
Print PDF

Na Combis konferenciji započelo treće izdanje try{code}catch hackathona

There are no translations available.

mladenmaras120x80

Poreč, 23. maja 2018. -  Na hackathonu koji se ove godine po prvi puta održava u sklopu Combis konferencije 15 timova odmerava snage u 24-satnom programiranju.

Započeo je treći Combis try{code}catch hackathon, 24-satno studentsko takmičenje u programiranju po prvi put u sklopu Combis konferencije na kojem se takmiči ukupno 15 timova.

"Nakon dve godine održavanja try{code}catch hackathona u Zagrebu, uverili smo se ne samo da mladi zaista imaju puno volje i želje za osmišljavanjem IT rešenja, već i odlične inovativne ideje koje su nas oduševile. Upravo smo se zato ove godine odlučili hackathon organizovati u sklopu Combis konferencije kako bi i učesnicima konferencije dali priliku da čuju kako mladi razmišljaju i primenjuju svoje ideje u praksi. S druge strane, studentima smo takođe hteli pružiti jedinstvenu priliku da prisustvuju na Combis konferenciji te da steknu nova IT znanja i iskustva", rekao je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

Timovi koji se takmiče u idućih 24 sata su: Code Bandits, Dekoratori, Deterministic Minds, Exception, Fali četvrti, Imutables,  Laganica, Math is the path, Oni s druge, Oš doš do šta, Team Paradise, Plagijatori, Ritech, We see sharp i Wifi Cable.

"Svake godine promišljamo što bi najbolje povezalo hackathon i aktuelne ICT teme te viziju i misiju Combisa. Tako smo se ove godine odlučili kako će zadatak try{code}catch hackathona biti društveno odgovorne tematike - studenti će razvijati aplikacije za darivanje krvi. Iskreno se nadamo kako će upravo ta tema kojoj je cilj pomaganje zajednici, dodatno podstaknuti takmičare u rešavanju zadatka. Ne očekujemo čuda u 24 sata, već očekujemo super ideje, odličnu atmosferu i ugodno druženje, kao i svake godine", najavljuje Maras.

Dva su oblika nagrađivanja na Combisovom hackathonu. Prvi je tradicionalno dodeljivanje nagrada za 1., 2. i 3. mesto. Najbolji tim osvaja prvu nagradu u iznosu od 5.000 kuna po članu tima. Druga nagrada iznosi 3.000 kuna po članu tima, a treća 2.000 kuna po članu tima. Drugi oblik je nagrađivanje na 'duge staze' - Combis može odabrati tim koji će angažovati u svom NeoStartup programu i nastaviti s razradom svoje ideje s hackathona do same produkcije rešenja.

Combisov NeoStartup program je poslovni model koji omogućuje slobodu u razvoju novih ideja, uz poslovnu sigurnost, obzirom na to da vlasnicima odabranih idejnih rešenja osigurava razvijanje projekta po principu start-upa, ali uz zaleđe etabliranih stručnjaka Combisa, njihovog znanja i iskustva.

Tri najbolja rešenja hackathona imaće priliku prezentovati svoje ideje svim učesnicima Combis konferencije na zatvaranju konferencije, kada će biti i proglašenje pobednika ovogodišnjeg hackathona.

 
Top of page
www.combis.hr prijava test
new