English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Na Combis konferenciji ekskluzivno predstavljeni rezultati odabranih naprednih ICT implementacija
Štampa PDF

Na Combis konferenciji ekskluzivno predstavljeni rezultati odabranih naprednih ICT implementacija

mario_maric_120x80Šibenik, 28. septembra 2017. - Combis konferencija tematski je podeljena na Combis Solutions, Connected Future, It's All About Technology, Security i Redefined Workplace područja, a koja za cilj imaju pokazati najbolje od onoga što tehnologija može pružiti poslovanju.

Drugi dan 11. Combis konferencije koja se održava u Šibeniku i na kojoj se okupio rekordan broj učesnika, bio je posvećen studijama slučaja naprednih IT projekata. "Pokazali smo primere Combisovih uspešnih implementacija, promišljali o aktualnim tehnološkim trendovima te predstavili jedinstvene kompetencije koje su temelj budućih uspešnih projekata. Ovogodišnji program podelili smo na pet tematskih područja: Combis Solutions, Connected Future, It's All About Technology, Security i Redefined Workplace, a sve kako bismo IT publici pokazali najbolje od onoga što tehnologija može pružiti poslovanju", komentarisao je Mario Špundak, direktor sadržaja ovogodišnje Combis konferencije.

Connected Future

Turisti za vreme svog boravka u Hrvatskoj ostavljaju veliki broj digitalnih otisaka. Od transakcija koje su napravili svojom karticom u prodavaonicama, do komentara i/ili geotagiranja na nekom poznatom trgu. Povezivanje tih tragova u smislenu celinu daje kompletnu sliku koja se može koristiti za personalizaciju i adresiranje konkretnih potreba turista u realnom vremenu. "Ako poznajete svoje goste, možete kreirati personalizovane ponude, olakšan vam je upsell/cross-sell zbog boljeg poznavanja navika turista te stvarate zadovoljnijeg i lojalnijeg korisnika. Dosad smo bili u mogućnosti prikazati izveštaje koji su sadržavali agregirane demografske karakteristike na određenoj makro-lokaciji, a odnedavno dostupni su nam i podaci na mikro-lokaciji koji omogućuju izrazitu preciznost i tačnost izveštaja te pružaju daleko više podataka", istakao je Mario Marić, poslovni konsultant Combisa za Big Data tehnologije, na predavanju "Može li se i digitalni otisak turista pretvoriti u novac?".

Marić je zajedno s kolegom iz Hrvatskog Telekoma objasnio publici što je sve moguće saznati čitajući digitalne tragove turista. "Digitalni otisci, osim u turizmu, imaju primenu i u maloprodaji te finansijskoj industriji, a drago mi je što mogu istaknuti da su ovakav digitalni pregled korisnicima u mogućnosti ponuditi jedino Combis i Hrvatski Telekom", izjavio je Vedran Pustišek, ICT product developer u Hrvatskom Telekomu.

It's All About Technology

"Prilagođavanje mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija u mnogim je kompanijama bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak nedeljama. Adekvatnom implementacijom Cisco ACI tehnologije, u skladu s potrebama pojedine kompanije, automatizuje se upravljanje unutar dana centra, u kojem se prilagođavanje mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizuje u minutama. Uz to, imate uvid u zdravlje aplikacije nezavisno od toga da li je reč o virtualnom ili fizičkom okruženju", istakao je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacije Combisa.

Pehar je, s kolegom Matom Grbavcem i u saradnji s Markom Galetićem iz INA - Plavog tima, na predavanju "Case Study: Migracija na SDDC (Software Defined Data Center)", učesnicima konferencije opisao sve izazove migracije data centra te pojasnio kako su Combis i INA tim korišćenjem Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) tehnologije uspostavili moderan, siguran, visoko dostupan 40 G active-active SDDC.

Combis Solutions

"IT infrastruktura je ključna za uspeh svake moderne organizacije. U današnje vreme kada se poslovni zahtevi vrlo brzo menjaju, a budžeti smanjuju, nužno je prilagoditi IT sistem. No, tradicionalni model infrastrukture data centra više ne može kvalitetno odgovoriti na izazove tog modernog vremena. Ono što je krajnjim korisnicima bitno je da IT sistem radi, da je prilagodljiv i jednostavan za upravljanje, nezavisno od tehnologije", komentirao je Dominik Šarić, product manager u Odeljenju Data Center rešenja u Combisu.

Šarić je zajedno s kolegama iz Combisa, Slobodanom Kožulom i Matom Grbavcem, na predavanju pod nazivom "Zamislite IT infrastrukturu budućnosti", predstavio trenutne software-defined tehnologije, ali i trendove koji će prevladavati u data centrima budućnosti. Predavači su pokazali kroz primere kako samo dinamična i fleksibilna IT infrastruktura može podržati poslovni razvoj kompanije te dali savete kako je to moguće realizovati.  

Ovogodišnja konferencija okupila je rekordnih 500 posetilaca. Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Citrix, Commvault, Dell EMC i Intel, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Palo Alto Networks, Veeam Software i Wacom Europe GmbH, srebrni sponzori Lexmark i VMware, sponzor Lenovo te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Jutarnji list, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Studentski.hr, ŠibenikIN, tportal.hr i Večernji list. Konferenciju podržavaju i Euroherc osiguranje, službeni osiguravatelj Combis konferencije te Algebra, akademski partner Combis konferencije.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 11. Combis konferencije.
 
Top of page
www.combis.hr prijava test
new