English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Combis konferencija: IT transformacija preduslov uspeha digitalizacije kompanija
Štampa PDF

Combis konferencija: IT transformacija preduslov uspeha digitalizacije kompanija

sinisa120x80

Poreč, 24. maja 2018. -  Predavanja Combis konferencije imaju za cilj pokazati najbolje od onoga što tehnologija pruža poslovanju.

 

Program 12. Combis konferencije kroz različita predavanja obrađuje najrelevantnije teme u ICT-u. Predavanja su podeljena u više područja koja tematiziraju IT transformaciju u procesu digitalne transformacije kompanija, Combisov Managed Services and Security model te napredna aplikativna rešenja i usluge.

IT transformacija u službi digitalne transformacije

U procesu digitalne transformacije IT mora biti brži, agilniji, jeftiniji i pružiti pravovremenu podršku poslovanju. Iz tog razloga, stručnjaci Combisa na interaktivnom nizu predavanja adresirali su brojne aktuelne teme u ovom području - od softverski definisane infrastrukture, preko automatizacije, dilema oko Clouda, aplikacija i kontejnerskih platformi, pa sve do podjednako važne - sigurnosti.

"Doba digitalne transformacije  sve više udaljava IT od fokusa na infrastrukturu i sve ga više približava zahtevima poslovanja kompanije. To je za IT ujedno i prilika jer inovativnim tehnološkim rešenjima može u potpunosti promeniti model poslovanja kompanije, što na tržištu može biti itekakva prednost", istakao je Siniša Staničić, direktor Sektora poslovnih infrastrukturnih rešenja i integracije u Combisu.

Na predavanju 'Od kolaboracije do digitalne transformacije', Maja-Marija Nahod, pomoćnica ministra pri Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja i Vladimir Galić, voditelj službe za informatičke poslove pri Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja te Hrvoje Dunkić, direktor Sektora inovacija i razvoja strateških područja u Combisu, pokazali su primer digitalne transformacije internih procesa kolaboracije korišćenjem Microsoft Office 365 platforme. "Upravo je područje kolaboracije i produktivnosti zaposlenih jedno od značajnijih područja IT-a koje dotiče i menja sveprisutni trend digitalne transformacije. Primer o kojem su predstavnici Ministarstva građevinarstva i prostornog uređenja govorili na predavanju najbolje pokazuje na koji se način dostupna tehnologija može iskoristiti ako postoji svest organizacije da se njenim korišćenjem omogućava veća produktivnost zaposlenika. Jasna vizija ključnih ljudi u kompanijama osigurava da se neophodne promene dogode", rekao je Dunkić.

Managed Services and Security - Combisov model partnerstva

Deo sadržaja konferencije bio je posvećen Combisovom Managed Services and Security modelu koji je namenjen inovativnim i naprednim kompanijama. Tako su učesnici konferencije na više predavanja o upravljivim servisima imali priliku poslušati kako su Combisovi stručnjaci svoj know-how iz svih segmenata delovanja ugradili u jedinstveni model, a kako bi bili još brži, efikasniji i cenovno prihvatljiviji.

"Combisov portfolio upravljivih servisa omogućava da svakom korisniku ponudimo skup servisa koji će u konačnici podignuti efikasnost kompanije, ali i smanjiti cenu operativnog poslovanja, a značajnu ulogu u ovom modelu ima i napredna sigurnosna dimenzija. Naš je cilj ne samo biti partner našim korisnicima koji je u potpunosti upoznat s njihovim poslovanjem i potrebama, nego i partner koji pruža tačno ono što korisnici traže za svoj razvoj", istaknuo je Juraj Markotić, tehnički direktor Combisa.

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo,  Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzor Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr,  Večernji list i Yammat FM.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 12. COMBIS konferencije.

 

 
Top of page
www.combis.hr prijava test
new