English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Završnica 12. Combis konferencije: Tim Laganica pobednici try{code}catch hackathona
Štampa PDF

Završnica 12. Combis konferencije: Tim Laganica pobednici try{code}catch hackathona

maras120x80Poreč, 25. maja 2018. -  Završilo je 12. izdanje Combis konferencije koje je trajalo od 23. do 25. maja u Poreču. Pre zatvaranja proglašen je pobednički tim try{code}catch hackathona – Laganica.

Nakon tri konferencijska dana, 29  stručnih IT predavanja, 4 plenarna predavanja, hackathon takmičenja i više od desetak mini događanja u novom prolećnom formatu završeno je 12. izdanje Combis konferencije koje je okupilo više od 500 učesnika. Pre zatvaranja konferencije tri najbolja tima trećeg izdanja try{code}catch hackathona koji se održao u sklopu Combis konferencije 23. i 24. maja, održali su prezentacije svojih hackathon rešenja pred svim učesnicima konferencije, nakon čega su proglašeni pobednici hackathona. Pobedu i nagradu u iznosu od 20.000 kuna osvojio je tim Laganica. Drugo mesto osvojio je tim Riteh Web Team, dok je treće mesto pripalo timu Imutables.

Ovom je prilikom direktor try{code}catch hackathona, Mladen Maras izjavio: "Tokom proteklih dva dana na hackathonu, takmičilo se ukupno 15 timova, a za nas kao žiri bilo je veoma teško izabrati najbolje rešenje. Ovogodišnji zadatak - razvijanje web i mobilne aplikacije za davanje krvi - bio je izazovan, ali verujem da su studenti prepoznali potencijal koji ima za celo društvo i zato se dodatno potrudili. Kroz tri godine održavanja hackathona smo se bavili raznim temama i eksperimentisali, a ono na čemu sam jako ponosan je ovogodišnji napredak u pogledu formata i prožimanja hackatona i Combis konferencije. Na taj način smo ponovo stvorili nešto novo i drugačije - i za publiku konferencije i za mlade ICT talente."

Nakon proglašenja pobednika hackathon takmičenja, proglašeni su i pobednici CoCo Quest igre. Učesnici su tokom sva tri dana konferencije putem mobilne aplikacije prikupljali bodove kroz učestvovanje na predavanjima, ispunjavanje anketa, kroz sportske aktivnosti, zabavne sadržaje, kroz hackathon try{code}catch i ostala CoCo mini događanja. Upravo je 12. Combis konferencija na ovaj način bila prožeta elementom gejmifikacije kako bi svim učesnicima pružila priliku da se zabave, edukuju i nauče nešto novo. Pobednici CoCo Questa tako su osvojili brojne vredne nagrade, a učesnici su mogli glasati i za najbolje predavače Combis konferencije te je tako najboljim predavanjem proglašeno 'Palo Alto Networks Security Operating Platform', a najboljim predavačem Tomislav Kosanović, voditelj odjela za razvoj poslovnih tehnologija u Hrvatskom Telekomu.

Na zatvaranju konferencije Mladen Gregović, član Uprave Combisa istakao je kako se na tehnologiju danas definitivno oslanjamo više nego ikada pre, a sutra ćemo više nego danas – te kako se na to  trebamo pripremiti. "Kroz ova dinamična tri dana nastojali smo pokazati kako su mogućnosti tehnologije neograničene te da smo svi mi kreatori njene vrednosti. Dakle, koliko će nam tehnologija pomoći u poslovanju zavisi od svih nas koji je koristimo. Verujemo kako će se svi ovogodišnji učesnici Combis konferencije u novu radnu nedelju vratiti s novom dozom IT inspiracije i željom da unaprede deo svoje poslovne rutine. Combis konferencija u ovih je 12 godina održavanja postala neizostavno mesto okupljanja ICT zajednice, i zato s ponosom najavljujemo iduće, 13. izdanje", rekao je Gregović na zatvaranju.

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo,  Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzor Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr,  Večernji list i Yammat FM.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 12. COMBIS konferencije.

 

 
Top of page
www.combis.hr prijava test
new